Skomaker Dagestad by Santari

Det er med stor glede vi presenterer vårt nyeste prosjekt. 
Skomaker Dagestad by Santari

Skoene er håndlaget i Asakusa Tokyo på et svært høyt nivå. Atsushi Tate forteller at han bruker mellom 50 og 60 timer per par. Det er nesten uhørt mye! Med dette samarbeidet forsøker vi å tilby det ypperste innen konstruksjon, materialer og utseende. Resultatet er vi stolte av. 

Vi skal går mer inn i konstruksjon og materialer senere i artikkelen. 


 

 

En ekstra detalj er den flotte fiddlebacken Atsushi utfører!

 

 

Konstruksjon

Skoene er håndrandsydde, en svært tidkrevende og solid måte å lage sko på, ofte regnet som det aller beste innen skoproduksjon. Det er ikke bare sømmen som tar lengre tid, men hele prosessen. En håndrandsydd sko krever mer forarbeid. Du kan lese mer om det hos Shoegazing.se

De er lestet for hånd, noe som sikrer riktig spenn i skinnet. Det er en prosess som sjeldent gjøres for hånd lenger - nettop fordi det tar så mye tid at fabrikker gjerne effektiviserer det. Kontrollen ved å gjøre det for hånd er vanskelig å slå. 


 

Atsushi bygger skoene opp med de beste materialene. Gode såler, gode overlærsmaterialer, og mykt og sterk fôr.
For det sorte overlæret bruker han Weinheimer, for andre glatte farger Annonay Vocalau og Vegano, og semsket Charles F. Stead. Han har mange alternativer tilgjengelig, også de populære (og kostbare) eksotiske skinnene som krokodille og øgle. 

Og sjekk den hælen? Bygd opp for hånd, lag for lag! 

 

 

Passform

Lesten er utviklet av oss i samarbeid med Atsushi. Tåen ser slank og pen ut, men vi har jobbet mye med den. Den er minimalt bredere enn mange andre high-end lester, og vi klarer derfor å holde vidden litt lenger frem. Det er et grep vi har gjort fordi vi ser at mange av våre kunder kan ha problemer med for spisse sko. Erfaringen er at dette virkelig har hjulpet! God passform, og ikke minst mulighet for ytterligere tilpasning. 

Tilgjengelige modeller og bestilling


Se bilder av våre to modeller her, og flere eksempler på modeller under. Vi har mulighet til å få laget en rekke andre modeller også, så ta kontakt hvis du ser etter noe helt spesielt. I løpet av de neste ukene vil vi motta flere samples.
Skomaker Dagestad by Santari

Vi tilbyr bestillinger basert på forskjellige skomodeller, skinn, farger, såler og mye mer. Det er ikke noe tillegg i pris knyttet til å bestille ett par, men enkelte skinn og valg kan gjøre at prisen øker eller minsker. Atsushi Tate lager tross alt ett og ett par. 

Tilpasning av lest og eventuelt personlige lester tilbys ved behov.

Her er en kort oversikt over priser, alt inkludert mva:

Sko med håndsydd midje og fiddleback: 13 300 kroner

Tillegg i utforming av sko:
Skinstitched apron: 2000 kroner
Dobbel såle (mellomsåle og gummi eller dobbel lærsåle): 500 kroner
Gummi halvsåle: 500 kroner
Tåjern: 500 kroner
360 graders welt (og eventuell stormwelt): 1000 kroner
Horween cordovan: 6000 kroner (må bekreftes)
Italiensk cordovan: 4500 kroner (må bekreftes)

Tillegg for passform:

Tilpasning bredde: 500 kroner (max 5 mm)                     
Personlig lest (bredde og instep): 3000 kroner (max 5 mm)
Personlig lest (store endringer): 5000 kroner

Se flere bilder og modeller under: